Това каза за предаването Това е България на Радио Фокус експертът по изборни

...
Това каза за предаването Това е България на Радио Фокус експертът по изборни
Коментари Харесай

Михаил Константинов: Големите началници ще тропнат по масата и правителство ще има

Това сподели за предаването " Това е България " на  Радио " Фокус "  експертът по изборни въпроси и математик проф. Михаил Константинов. 

" Всяко решение на ЦИК би трябвало да е такова, че да покачва доверието в изборния развой. Очевидно това решение, което беше анулирано, не беше такова. Ние сега сме едно общество, което страда от параноя. Смятаме, че всички ни мислят злото. Българското общество е извънредно изнервено. Аз персонално не мисля, че ЦИК взе решение за да бъде измамен някой, нищо сходно. ЦИК общо взето имат положителни планове, само че, знаете, че пътят към Ада е затрупан с положителни планове. Вижте, това е един малък случай. Никъде по света една страна не се занимава три дни подред с някаква техническа детайлност към отчитането на изборния резултат ", разяснява той.

По думите му вследствие на това доверието в изборния развой е рисково ниско. Проф. Константинов добави, че всяко събитие, обвързвано със скандал, води до загуба на доверие в изборния развой и понижаване на броя на хората, които желаят да отидат да гласоподават.

" Смесеното гласоподаване ще докара 300 - 400 хиляди души пред урните от тези 600 хиляди, които бяха отблъснати от гласоподаване. Аз персонално чакам да гласоподават 2,9 млн. избиратели. Крайно време е политиците да схванат, че не могат да реализират политически цели с механически средства. Няма такава мощ ", посочи специалистът.

" Очаквам Народното събрание с 5 до 6 конфигурации в него. Коалицията Политическа партия и Демократична България ще бъде втора или първа политическа мощ, аз чакам, че ще бъдат втора. Ако нещата в Украйна не престават да се утежняват, държавно управление ще има. Просто ще дойдат огромните началници, ще тропнат по масата, ще размахат още два-три листата с Магнитски и държавно управление ще има ", счита проф. Константинов.

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР